Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Catella tar kostnader på 20 miljoner kronor för avveckling av Corporate Finance i Tyskland

Fastighetsrådgivaren Catella har beslutat att avveckla sin verksamhet på den tyska marknaden inom Corporate Finance. Det framgår av ett pressmeddelande.

Catella har genomfört en översyn av affärsområdet Corporate Finance för att identifiera de marknader där bolaget har en stark marknadsposition alternativt en möjlighet att nå en stark och lönsam position.

Översynen har resulterat i beslutet att lägga ner verksamheten i Tyskland för att allokera tid och resurser på att utveckla och stärka Corporate Finance-verksamheterna i övriga länder. Catella har inlett förhandlingar om de planerade åtgärderna med full hänsyn till lokal lagstiftning och praxis. De planerade åtgärderna väntas leda till omstruktureringskostnader uppgående till cirka 20 miljoner kronor som kommer att belasta det första kvartalet.

Tyskland kommer, även efter avvecklingen, att fortsätta vara bolagets största marknad genom fastighetsfonderna i Catella Real Estate och Catella Residential Investment Management samt fastighetsutvecklingsbolaget Catella Project Management.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Catella

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Catella

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt