Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Catella tar kostnader på 20 miljoner kronor för avveckling av Corporate Finance i Tyskland

Fastighetsrådgivaren Catella har beslutat att avveckla sin verksamhet på den tyska marknaden inom Corporate Finance. Det framgår av ett pressmeddelande.

Catella har genomfört en översyn av affärsområdet Corporate Finance för att identifiera de marknader där bolaget har en stark marknadsposition alternativt en möjlighet att nå en stark och lönsam position.

Översynen har resulterat i beslutet att lägga ner verksamheten i Tyskland för att allokera tid och resurser på att utveckla och stärka Corporate Finance-verksamheterna i övriga länder. Catella har inlett förhandlingar om de planerade åtgärderna med full hänsyn till lokal lagstiftning och praxis. De planerade åtgärderna väntas leda till omstruktureringskostnader uppgående till cirka 20 miljoner kronor som kommer att belasta det första kvartalet.

Tyskland kommer, även efter avvecklingen, att fortsätta vara bolagets största marknad genom fastighetsfonderna i Catella Real Estate och Catella Residential Investment Management samt fastighetsutvecklingsbolaget Catella Project Management.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Catella

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Catella

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.