Diamyd Medical drar tillbaka förslaget att emittera teckningsoptioner
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Diamyd Medical drar tillbaka förslaget att emittera teckningsoptioner

Diabetesforskningsbolaget Diamyd Medical ger en uppdatering avseende den pågående nyemissionen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bakgrunden är att bolaget inte hade bemyndigande från stämman att besluta om emission av teckningsoptioner.

"Den tänkta emissionsstrukturen kunde emellertid inte genomföras, bland annat på grund av att registreringsförfarandet avseende prospektet riskerade att försenas och därmed även den tilltänkta tidsplanen. Erbjudandet i den nu pågående nyemissionen avser därför, såsom även framgår av prospektet, endast nyemission av aktier och medför ingen rätt till teckningsoptioner", skriver bolaget.

Diamyd Medical avser alltjämt att genomföra en finansiering. Då det inte bedöms vara optimalt att genomföra en finansiering under sommaren avser Diamyd Medical att återkomma med information i augusti-september. Vid den tidpunkten förväntas erforderliga åtgärder avseende höjning av bolagsordningens kapitalgränser och bemyndigande för styrelsen att besluta om emission av teckningsoptioner ha vidtagits, se vidare nedan.

Styrelsen har i enlighet med vad som redovisas i prospektet gjort ett åtagande att inte avbryta, återkalla eller tillfälligt dra tillbaka erbjudandet att teckna i nyemissionen. Ett sådant åtagande är vanligt förekommande i emissionsprospekt. Mot bakgrund av detta åtagande anser sig Diamyd Medical förhindrat att vidta några särskilda åtgärder avseende den pågående nyemissionen.

Diamyd Medical har tidigare sammankallat en extra bolagsstämma som äger rum den 26 juni. Bolagsstämman kommer att genomföras avseende förslaget till ändring av bolagsordningens kapitalgränser. Styrelsen kommer däremot dra tillbaka förslaget till emission av teckningsoptioner.

Diamyd Medical kommer att sammankalla en ytterligare extra bolagsstämma som är planerad att äga rum i månadsskiftet juni/juli. Kallelse kommer att framgå genom separat pressmeddelande. Vid denna bolagsstämma ska behandlas förslag till emissionsbemyndigande som ska innehålla rätt att emittera såväl aktier som teckningsoptioner.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Diamyd Medical

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Diamyd Medical

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt