Nyhet

Effnetplattformen

Effnetplattformen gjorde vinst i Q4

Teknikbolaget Effnetplattformen redovisar en ökad omsättning och vändning till vinst i det fjärde kvartalet jämfört med året innan. Jämförelsesiffrorna är pro forma.

Omsättningen steg till 4,3 miljoner kronor (2,2). Intäkterna kommer från årliga licensavgifter, royalty- och supportavgifter.

Rörelseresultatet blev -0,5 miljoner kronor (-0,7).

Resultatet före skatt var 2,1 miljoner kronor (-0,7).

Resultatet efter skatt blev 2,2 miljoner kronor (-0,5).

Bolaget har under kvartalet lanserat den senaste versionen av Effnet ROHC-portföljen samt Effnet BHC. Efter utgången av perioden har man tecknat en licens för Header Compression med en tillverkare av 4G/5G-chipset till användarterminaler.

”Med flera ytterligare förbättrade produkter i vår Header Compression-portfölj och med flera pågående diskussioner om licensiering i pipeline ser vi med tillförsikt fram emot 2022”, skriver bolaget i rapporten.

Effnetplattformen, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning4,32,295,5%
Rörelseresultat-0,5-0,7
Resultat före skatt2,1-0,7
Nettoresultat2,2-0,5


http://media.finwire.com/media/FWS006F0C1-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Effnetplattformen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Effnetplattformen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt