Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Envirologic

Envirologic gick med förlust i tredje kvartalet

Tvättrobotsbolaget Envirologic redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Samtidigt vände rörelseresultatet till en förlust jämfört med föregående periods vinst.

Omsättningen steg 18,4 procent till 9,0 miljoner kronor (7,6).

Rörelseresultatet blev -1,2 miljoner kronor (0,1).

Resultatet före skatt var -1,2 miljoner kronor (0,1).

Resultatet efter skatt blev -1,0 miljoner kronor (0,1), och per aktie -0,10 kronor (0,01).

Likvida medel uppgick till 1,9 miljoner kronor (9,9).

"Hög inflation, störningar i globala produktions- och logistikkedjor samt ökade världsmarknadspriser på råvaror, komponenter och logistik har bidragit till ökade produktionskostnader samt störningar i inleveranser av kritiska komponenter vilket vi ser slår mot vår lönsamhet och resultat. Vi vidtar löpande åtgärder för att begränsa dessa störningar och produktionskostnadsökningar och, i den utsträckning vi ser det möjligt, ser över våra priser gentemot våra kunder för att öka intjäningen", kommenterar vd Martin Pamrin.

Envirologic, MkrQ3-2022Q3-2021Förändring
Nettoomsättning9,07,618,4%
Rörelseresultat-1,20,1
Rörelsemarginal1,3%
Resultat före skatt-1,20,1
Nettoresultat-1,00,1
Resultat per aktie, kronor-0,100,01
Likvida medel1,99,9-80,8%


http://media.finwire.com/media/FWS007EE82-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Envirologic

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Envirologic

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.