Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

ES

ES Energy Save flerdubblar omsättning och resultat under första kvartalet

Värmepumpsbolaget ES Energy Save ökar vinsten och omsättningen kraftigt under det första kvartalet i räkenskapsåret, maj-juli.

Omsättningen steg 471,1 procent till 51,4 miljoner kronor (9,0).

Rörelseresultatet blev 7 miljoner kronor (-3,8), med en rörelsemarginal på 13,6 procent.

Resultatet före skatt var 6,8 miljoner kronor (-3,9). Resultatet efter skatt blev 6,8 miljoner kronor (-3,9). Resultat per aktie hamnade på 1,2 kronor (-0,8).

Operativt kassaflöde uppgick till 8,1 miljoner kronor (-2,3).

"Återigen gör vi vårt starkaste kvartal hittills. Under maj-juli ökade nettoomsättningen kraftigt.
ebit-marginalen närmar sig våra högt ställda målsättningar för nästa helår", uppger vd Fredrik Sävenstrand.

Han fortsätter.

"Fraktsituationen är fortsatt en utmaning, även om den gradvis har förbättrats under det senaste året. Vårt arbete med att vässa våra supply chain-processer har gjort att vi står väl rustade när utmaningar uppstår i leveranskedjan." ES Energy Save-chefen menar att man på så vis klarat av att hantera den stora efterfrågan.

Företaget upprepar sitt mål om att nå en marginal på 15 procent nästa år.

"För att vi ska kunna betrakta vår målsättning om cirka 15 procents rörelsemarginal som uppfylld måste vi nå en stabil tillväxt och en vinsttakt som håller i längden. Detta kommer att vara vårt fokusområde under nuvarande och nästkommande räkenskapsår, och vi kommer att nå det genom ett par nyckelprocesser", uppger Sävenstrand.

ES Energy Save, MkrQ1-2022/2023Q1-2021/2022Förändring
Nettoomsättning51,49,0471,1%
Rörelseresultat7-3,8
Rörelsemarginal13,6%
Resultat före skatt6,8-3,9
Nettoresultat6,8-3,9
Resultat per aktie, kronor1,2-0,8
Operativt kassaflöde8,1-2,3


http://media.finwire.com/media/FWS007A8D7-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Energy Save

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Energy Save

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt