Nyhet

Exsitec

Exsitec ökar omsättningen kraftigt under fjärde kvartalet

IT-konsultbolaget Exsitec redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten ökade. Styrelsen föreslår höjd utdelning.

Omsättningen steg 121,4 procent till 186 miljoner kronor (84). Andelen återkommande programvaruintäkter uppgick till 30 procent (29).

Justerat ebita-resultat blev 25 miljoner kronor (15,3). Ebita-marginalen på 13,0 procent (18,0) beror enligt bolaget till stor del på några av de förvärv man gjort av verksamheter med historiskt lägre lönsamhet.

"Vi driver ett långsiktigt förändringsprogram för att förbättra detta vilket i regel handlar både om försäljning, kompetensförsörjning och uppföljningssystem. Vi har prioriterat tillväxt framför optimering av lönsamhet i perioden och har under kvartalet gjort stora investeringar i vårt traineeprogram, i integration av verksamheter och i vår befintliga personal och verksamhet", skriver vd Johan Kallblad i rapporten.

Rörelseresultatet blev 10,7 miljoner kronor (9,2), med en rörelsemarginal på 5,8 procent (11,0).

Resultatet före skatt var 9,9 miljoner kronor (8,9).

Resultatet efter skatt blev 4,6 miljoner kronor (5), en minskning med 8,0 procent mot föregående år.

Styrelsen föreslår en utdelning om 1,5 kronor per aktie (1,4).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 27 miljoner kronor (11).

"Vi är nöjda med periodens ekonomiska utfall som helhet. Framåt kommer vi fortsätta fokusera på tillväxt men även arbeta för ökade marginaler i de enheter där vi ser att det finns potential", skriver Johan Kallblad.

Exsitec, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning18684121,4%
EBITA, justerat2515,363,4%
Rörelseresultat10,79,216,3%
Rörelsemarginal5,8%11,0%
Resultat före skatt9,98,911,2%
Nettoresultat4,65-8,0%
Kassaflöde från löpande verksamhet2711145,5%
Utdelning per aktie, kronor1,51,47,1%


http://media.finwire.com/media/FWS006E2FD-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Exsitec

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Exsitec

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt