Nyhet

Fasadgruppen förvärvar norskt bolag med omsättning på 34 miljoner norska kronor

Fasadgruppens dotterbolag RSM Fasade förvärvar norska mur- och putsföretaget Chem-Con. I fjol hade bolaget en omsättning på 34 miljoner norska kronor, framgår det av ett pressmeddelande.

Någon köpeskilling uppges inte.

Bolaget grundades 1982 och utför tjänster inom murning och putsning i främst Stavanger, men även i andra delar av Norge. Företaget erbjuder även byggnadsintegrerade solpaneler som kan användas både i nyproduktion och vid renovering. Totalt 25 stycken heltidsanställda ingår i verksamheten.

”Chem-Con har ett gott renommé i Stavanger och blir ett starkt tillskott till Fasadgruppens verksamhet i västra Norge. Vi på RSM Fasade har goda erfarenheter från tidigare samarbeten med Chem-Con och ser att vi kompletterar varandra på ett bra sätt", kommenterar Yngve Kvia, vd på RSM Fasade.

Förvärvet finansieras med egen kassa. Genomförandet av transaktionen är inte föremål för några fullföljandevillkor och Chem-Con blir därför direkt en del av Fasadgruppen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Fasadgruppen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Fasadgruppen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt