Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fingerprint Cards avgående vd får maximal fallskärm - Di

Teknikbolaget Fingerprint Cards avgående vd Christian Fredriksson kommer att få en maximal fallskärm, rapporterar Dagens Industri.

Det var i morse som beskedet kom att Christian Fredrikson har, i samförstånd med styrelsen, beslutat att lämna sin roll efter drygt sex år som vd för Fingerprint Cards. Han blir kvar som strategisk rådgivare till styrelsen. Tills vidare kliver Ted Hansson in som tillförordnad vd.

Di kan nu avslöja att Fredriksson får det maximala avgångsvederlag som utgår när vd sparkas.

Grundlönen är 7,5 miljoner kronor. Med ospecificerade förmåner och pensionsavsättningar kostar han aktieägarna totalt 11,9 Mkr.

”Om bolaget säger upp honom kan ett avgångsvederlag på en summa motsvarande maximalt tolv årslöner betalas ut”, står det i årsredovisningen.

Det är också vad som sker nu – trots att han arbetar kvar i bolaget

”Avgångsvederlag med tolv månadslöner kommer att utgå till Christian Fredrikson”, skriver Fingerprint Cards presstjänst som svar på Di:s fråga.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Fingerprint Cards

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Fingerprint Cards

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.