Fingerprint Cards ska emittera hybridkapital och genomföra fullt garanterad företrädesemission på 300 miljoner
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fingerprint Cards ska emittera hybridkapital och genomföra fullt garanterad företrädesemission på 300 miljoner

Teknikbolaget Fingerprint Cards har beslutat att emittera 75 miljoner kronor i nytt hybridkapital och avser att genomföra en fullt garanterad företrädesemission om 300 miljoner kronor. Åtgärderna sker för att täcka en förväntad överträdelse av obligationskovenant och stärka likviditeten. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionerna ska genomföras under det fjärde kvartalet.

Fingerprint Cards har säkrat teckningsåtaganden och garantier för emissionen. Bolaget kommer att presentera mer information i närtid.

Bolaget har även emitterat eviga hybridkapitalinstrument till ett sammanlagt belopp om 75 miljoner kronor med en ränta om 17 procent till Fredrik Lundgren och Wilhelm Risberg. Hybriderna kommer att konverteras till B-aktier före avstämningsdagen i nyemissionen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Fingerprint Cards

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Fingerprint Cards

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.