Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fingerprint Cards ska genomföra en företrädesemission på 300 miljoner kronor

Teknikbolaget Fingerprint Cards har beslutat att ta in kapital genom en fullt garanterad företrädesemission av B-units på 300 miljoner kronor samt en företrädesemission av A-units på 6 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Syftet är att stärka rörelsekapitalet och "läka den förväntade överträdelsen av maintenance test-kovenanten", heter det.

Fingerprint flaggade redan i slutet av september för att en företrädesemission var på gång.

B-units kommer att bestå av nya B-aktier och teckningsoptioner. A-units kommer att bestå av nya A-aktier och teckningsoptioner. A-units omfattas inte av några tecknings- eller garantiåtaganden än.

Vissa av bolagets aktieägare inklusive ledande befattningsinnehavare har åtagit sig att teckna 9 procent av B-units. Resterande 91 procent är garanterat av externa investerare inklusive Carnegie.

Bolaget har även beslutat om en kvittningsemission av B-aktier.

De slutliga villkoren för emissionerna ska fastställas av styrelsen senast den 31 oktober. Teckningsperioden för företrädesemissionen förväntas bli mellan 10 och 24 november.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Fingerprint Cards

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Fingerprint Cards

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.