Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Formpipe

Formpipe släpper preliminära siffror för Q4 - vd lämnar

Programvarubolaget Formpipe Software släpper preliminära siffror för det fjärde kvartalet och meddelar att vd Christian Sundin kommer att lämna.

Preliminärt steg omsättningen 4,8 procent till 127,8 miljoner kronor (122).

Ebitda-resultatet väntas bli 20,1 miljoner kronor (28), med en ebitda-marginal på 15,7 procent (23,0).

Rörelseresultatet väntas landa på 5,7 miljoner kronor (16), med en rörelsemarginal på 4,5 procent (13,1).

"Vi går nu in i en ny fas för Formpipe, med fokus på att accelerera den globala expansionen av Lasernet och realisera den fulla potentialen i vår affär inom publik sektor. Styrelsens bedömning är att tiden är mogen för ett förnyat ledarskap i Formpipe. I väntan på att ny vd tillträder fortsätter Christian Sundin som vd vilket säkerställer en smidig övergång", kommenterar styrelseordförande Annikki Schaeferdiek.

Styrelsen har inlett processen att rekrytera en ny vd.

Formpipe, MkrQ4-2022Q4-2021Förändring
Nettoomsättning127,81224,8%
EBITDA20,128-28,2%
EBITDA-marginal15,7%23,0%
Rörelseresultat5,716-64,4%
Rörelsemarginal4,5%13,1%


http://media.finwire.com/media/FWM00823E9-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Formpipe Software

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Formpipe Software

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.