Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Freetrailer

Freetrailer höjer förväntningar på intäkter och resultat för räkenskapsåret efter starkt första halvår

Styrelsen i teknikbolaget Freetrailer inom delningsekonomin höjer sina förväntningar på koncernens intäkter och resultat för verksamhetsåret 21/22. Intäkterna bedöms nu bli 65-67 miljoner danska kronor, mot tidigare förväntade 63-65 miljoner, och resultatet före skatt justeras upp till 10-12 miljoner danska kronor mot tidigare 7-9 miljoner. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det innebär en intäktsökning jämfört med räkenskapsåret 20/21 på 23-29 procent. Resultatet väntas öka med 67-100 procent.

Freetrailer beskriver att man under första halvåret lyckats öka tillväxten med en oförändrad kostnadsstruktur.

"Jag är glad och stolt över att vi återigen lyckats överträffa våra egna förväntningar, och kan nu meddela att vi förväntar oss en betydande tillväxt i resultatet före skatt för året 21/22. Under första halvåret har Freetrailer befäst sin position på den delningsekonomiska scenen, och det gäller över ett brett spektrum", säger koncernchef Philip Filipsen.

Freetrailer släpper sin halvårsrapport den 24 februari.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Freetrailer

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Freetrailer

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.