Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Freetrailer

Freetrailer ökar omsättning och rörelseresultat under tredje kvartalet

Teknikbolaget Freetrailer inom delningsekonomin redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade en vändning till vinst.

"Freetrailer har även under Q3 21/22 lyckats upprätthålla en stark dynamik i verksamheten och kan återigen presentera en kvartalsrapport med stark tillväxt över hela linjen. Under de senaste två åren har vi ökat antalet släpvagnar på marknaden med 64 procent, vilket har lett till en kraftig ökning av antalet uthyrningar. Detta har lett till en betydande ökning av omsättningen, och samtidigt har vi lyckats säkra en solid förbättring av resultatet", kommenterar vd Philip Filipsen.

Omsättningen steg till 15,5 miljoner danska kronor (11,6).

Antalet uthyrningar ökade med 26,4 procent, vilket motsvarar 179 204 uthyrningar.

Ebitda-resultatet blev 1,8 miljoner danska kronor (0,4).

Rörelseresultatet blev 1,4 miljoner danska kronor (0).

Resultatet före skatt var 1,4 miljoner danska kronor (0).

Resultatet efter skatt blev 1,1 miljoner danska kronor (0).

Resultat per aktie hamnade på 0,12 danska kronor (0,00).

Likvida medel uppgick till 11,0 miljoner danska kronor (7,6).

Bolaget håller fast vid förväntningarna för 2021/2022.

"Freetrailer upplever stark fart. Så trots den begynnande osäkerheten kring leveranssituationen, behåller vi förväntningarna på helåret 21/22 som vi höjde i januari. Förväntningen är alltså fortfarande en omsättning i intervallet 65-67 miljoner danska kronor under 21/22, och ett resultat i intervallet 10-12 miljoner danska kronor före skatt", skriver bolaget.

Bolagets vd säger också: "Freetrailers självbetjäningskoncept fortsätter att vinna mark på etablerade och nya marknader, och vi har inte för avsikt att stanna där".

Freetrailer, MdkkQ3-2021/2022Q3-2020/2021
Nettoomsättning15,511,6
EBITDA1,80,4
Rörelseresultat1,40
Resultat före skatt1,40
Nettoresultat1,10
Resultat per aktie, dkk0,120,00
Likvida medel11,07,6


http://media.finwire.com/media/FWS0075239-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Freetrailer

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Freetrailer

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.