Nyhet

Genesis

Genesis IT ökar både omsättning och vinst under första kvartalet

Affärssystembolaget Genesis IT redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Även rörelsevinsten ökade.

Omsättningen steg 10,3 procent till 17,1 miljoner kronor (15,5).

Rörelseresultatet blev 2,5 miljoner kronor (2,2), med en rörelsemarginal på 14,6 procent (14,2).

Resultatet efter skatt blev 2,8 miljoner kronor (2,2), en ökning med 27,3 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,23 kronor (0,22), vilket innebär en ökning med 4,5 procent mot föregående år.

Likvida medel uppgick till 85,6 miljoner kronor (91,0).

"Arbetet med både utveckling av iFenix, försäljning och implementationer går konstant framåt. Under kvartalet har vi tecknat ett nytt ramavtal med Max Garden som förvaltar varumärkena QC Trädgårdsexperten och Tvåhjulmästarna. Samtidigt har iFenix blivit utsett till rekommenderat affärssystem av Mestergruppen, en sammanslutning fria företagare som innefattar kedjorna XL-BYGG, Bolist och Järnia. Det här är naturligtvis en fjäder i hatten för Genesis IT och något vi ska vara stolta över", skriver vd Tommy Flink i rapporten.

Genesis IT, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning17,115,510,3%
Rörelseresultat2,52,213,6%
Rörelsemarginal14,6%14,2%
Nettoresultat2,82,227,3%
Resultat per aktie, kronor0,230,224,5%
Likvida medel85,691,0-5,9%


http://media.finwire.com/media/FWS0074ED0-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Genesis IT

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Genesis IT

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt