Genmab inleder ny tvist med Janssen avseende Darzalex Faspro
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Genmab inleder ny tvist med Janssen avseende Darzalex Faspro

Danska läkemedelsbolaget Genmab har inlett ett nytt skiljeförfarande mot sin amerikanska partner Janssen, som ingår i Johnson & Johnson. Genmab kräver 405 miljoner dollar plus ränta i upplupna milstolpsbetalningar, samtidigt som bolaget hävdar att de är berättigade en ny 13-årig royaltyperiod från den första kommersiella försäljningen av Darzalex Faspro. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kravet från Genmab är baserat på ett nyligen fattat beslut i ett annat skiljeförfarande, där Genmab förlorade mot Janssen och fick stå för sin del av royaltybetalningarna till en tredje spelare, Halozyme Therapeutics, vars skyddade teknologi ingår i Faspro-versionen av Darzalex.

Darzalex Faspro är en nyare subkutan version av Darzalex som ges till patienter med benmärgscancer. Den nya formuleringen tar minuter att administrera, jämfört med timmar för den intravenösa.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Genmab

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.