Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Genmab inleder ny tvist med Janssen avseende Darzalex Faspro

Danska läkemedelsbolaget Genmab har inlett ett nytt skiljeförfarande mot sin amerikanska partner Janssen, som ingår i Johnson & Johnson. Genmab kräver 405 miljoner dollar plus ränta i upplupna milstolpsbetalningar, samtidigt som bolaget hävdar att de är berättigade en ny 13-årig royaltyperiod från den första kommersiella försäljningen av Darzalex Faspro. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kravet från Genmab är baserat på ett nyligen fattat beslut i ett annat skiljeförfarande, där Genmab förlorade mot Janssen och fick stå för sin del av royaltybetalningarna till en tredje spelare, Halozyme Therapeutics, vars skyddade teknologi ingår i Faspro-versionen av Darzalex.

Darzalex Faspro är en nyare subkutan version av Darzalex som ges till patienter med benmärgscancer. Den nya formuleringen tar minuter att administrera, jämfört med timmar för den intravenösa.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt