Genmab (DK) (GMAB) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Genmab (DK) aktie

GMAB  

Genmab är ett läkemedelsbolag. Bolaget är specialiserade inom forskning och utveckling av antikroppar, som huvudsakligen används vid behandling av cancerpatienter med lymfatisk leukemi och solida tumörer. Forskning och utveckling utgår ifrån bolagets egenutvecklade tekniska plattform och verksamhet innehas på global nivå. Genmab grundades 1999 och har sitt huvudkontor i Köpenhamn.

Genmab (DK) tillhör sektorn Hälsovård och branschen Biotech. Bolaget har ett börsvärde på 144 941 MDKK, en omsättning på 5 667 MDKK och med ett resultat på 5 585 MDKK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Genmab (DK)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Genmab (DK) (GMAB) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Genmab (DK) aktie handlas på börsen i Danmark, på listan Large Cap, och med tickern GMAB. Aktien har ett P/E-tal på 26 och P/S-tal på 13.4 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Genmab (DK) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Genmab (DK) Avanza – se aktiekurs idag

Se Genmab (DK) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Genmab (DK) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Genmab (DK).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Genmab (DK).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Genmab (DK)

Genmab (DK)

TickerGMAB
ListaLarge Cap
LandDanmark
SektorHälsovård
BranschBiotech
Börsvärde144 941 MDKK
Omsättning5 667 MDKK
Vinst5 585 MDKK
P/E26
P/S13.4

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Genmab (DK)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Genmab (DK)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter