Nyhet

Hansa Biopharma får 70 miljoner dollar i produktfinansiering av Novaquest

Bioteknikbolaget Hansa Biopharma har ingått ett avtal med amerikanska Novaquest Capital Management om 70 miljoner dollar, motsvarande 728 miljoner kronor, i produktfinansiering utan utspädning. Det framgår av ett pressmeddelande.

Hansa Biopharma kommer i gengäld för investeringen att göra kvartalsvisa royaltybetalningar på mellanhög ensiffrig nivå till Novaquest kopplat till den framtida globala nettoförsäljningen av imlifidase. Detta inleds när amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA potentiellt godkänt imlifidase för njurtransplantation eller anti-GBM. Hansas betalningar till Novaquest kan som mest uppgå till 140 miljoner dollar.

Med Novaquests pengar har Hansa nu förlängt sin likviditet till 2024, enligt finanschefen Donato Spota.

“Vi har nu de resurser vi behöver för att fullt ut finansiera ConfIdeS-studien i USA, som utvärderar imlifidase som en potentiell desensitiseringsbehandling för att möjliggöra njurtransplantationer hos högsensitiserade patienter som väntar på en njure från en avliden donator genom det amerikanska njurallokeringssystemet. Den förväntas ligga till grund för en BLA-ansökan till FDA enligt förfarandet för ett accelererat godkännande under första halvåret 2024, och vårt globala fas 3-utvecklingsprogram för antikroppssjukdomen anti-GBM, som förväntas starta i år. I kombination med våra befintliga likvida medel kan likviden också användas för att slutföra våra befintliga fas 2-program för antikroppsmedierad avstötning av njurtransplantat (AMR) och Guillain-Barrés syndrom (GBS), samt för att leda våra nästa generations enzymer (NiceR) mot klinisk utveckling”, säger Spota.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Hansa Biopharma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Hansa Biopharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt