Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Hansa Biopharma får 70 miljoner dollar i produktfinansiering av Novaquest

Bioteknikbolaget Hansa Biopharma har ingått ett avtal med amerikanska Novaquest Capital Management om 70 miljoner dollar, motsvarande 728 miljoner kronor, i produktfinansiering utan utspädning. Det framgår av ett pressmeddelande.

Hansa Biopharma kommer i gengäld för investeringen att göra kvartalsvisa royaltybetalningar på mellanhög ensiffrig nivå till Novaquest kopplat till den framtida globala nettoförsäljningen av imlifidase. Detta inleds när amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA potentiellt godkänt imlifidase för njurtransplantation eller anti-GBM. Hansas betalningar till Novaquest kan som mest uppgå till 140 miljoner dollar.

Med Novaquests pengar har Hansa nu förlängt sin likviditet till 2024, enligt finanschefen Donato Spota.

“Vi har nu de resurser vi behöver för att fullt ut finansiera ConfIdeS-studien i USA, som utvärderar imlifidase som en potentiell desensitiseringsbehandling för att möjliggöra njurtransplantationer hos högsensitiserade patienter som väntar på en njure från en avliden donator genom det amerikanska njurallokeringssystemet. Den förväntas ligga till grund för en BLA-ansökan till FDA enligt förfarandet för ett accelererat godkännande under första halvåret 2024, och vårt globala fas 3-utvecklingsprogram för antikroppssjukdomen anti-GBM, som förväntas starta i år. I kombination med våra befintliga likvida medel kan likviden också användas för att slutföra våra befintliga fas 2-program för antikroppsmedierad avstötning av njurtransplantat (AMR) och Guillain-Barrés syndrom (GBS), samt för att leda våra nästa generations enzymer (NiceR) mot klinisk utveckling”, säger Spota.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Hansa Biopharma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Hansa Biopharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt