Hansa Biopharma ökar omsättning rejält men minskar rörelseresultat (uppdatering)
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Hansa Biopharma ökar omsättning rejält men minskar rörelseresultat (uppdatering)

Hansa

(Uppdaterar med mer info)

Bioteknikbolaget Hansa Biopharma redovisar kraftigt ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.

Omsättningen steg 486,7 procent till 26,4 miljoner kronor (4,5).

Rörelseresultatet blev -167,8 miljoner kronor (-132,4).

Resultatet efter skatt blev -170,1 miljoner kronor (-132,6).

Resultat per aktie hamnade på -3,82 kronor (-2,98).

Likvida medel uppgick till 616,5 miljoner kronor (1 139,4).

"Hansas arbete med kommersiell lansering av Idefirix och market access i Europa fortskrider enligt plan. Under andra kvartalet 2022 har vi haft en fortsatt solid försäljning och nådde den viktiga milstolpen att bli den första och enda produkten som rekommenderas av NICE för desensitisering av högsensitiserade patienter som väntar på en njurtransplantation i England, Wales och Nordirland”, inleder Søren Tulstrup sitt vd-ord.

"När det gäller våra kliniska utvecklingsprogram meddelade vi i slutet av maj att vi slutfört rekryteringen till fas 2-studien av imlifidase vid antikroppsmedierad avstötning (AMR) efter njurtransplantation. 30 patienter med aktiva eller kroniska aktiva AMR-episoder efter njurtransplantation har rekryterats vid 14 center i Frankrike, Tyskland, Österrike, Australien och USA", fortsätter den verkställande direktören.

Första tillgängliga data förväntas, som tidigare meddelats, under andra halvåret 2022. Idag finns ingen godkänd behandling för AMR.

I USA fortskrider bolagets pivotala ConfIdeS-studie inom njurtransplantation och 22 av 64 patienter har rekryterats. Målet är att slutföra rekryteringen innan slutet av året. I den studien utvärderas imlifidase som en potentiell desensitiseringsbehandling för att ge högsensitiserade patienter tillgång till njurtransplantationer från en avliden donator.

Vidare förväntar sig bolaget att påbörja en fas 3-studie med imlifidase för sjukdomen anti-GBM. Den första patienten ska rekryteras senare i år, som tidigare meddelats.

Hansa Biopharma, MkrQ2-2022Q2-2021Förändring
Nettoomsättning26,44,5486,7%
Rörelseresultat-167,8-132,4
Nettoresultat-170,1-132,6
Resultat per aktie, kronor-3,82-2,98
Likvida medel616,51 139,4-45,9%


http://media.finwire.com/media/FWM0077CE3-table-1

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Hansa Biopharma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Hansa Biopharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.