Hexagon tidigarelägger delar av kvartalsrapporten - visar högre omsättning och rörelsevinst
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Hexagon tidigarelägger delar av kvartalsrapporten - visar högre omsättning och rörelsevinst

Hexagon

Mätteknikbolaget Hexagon redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan.

Omsättningen steg 15,3 procent till 1 403,2 miljoner euro (1 216,7). Den organiska försäljningstillväxten var 8 procent.

Enligt Hexagon rapporterade alla regioner en högre organisk tillväxt. Emea växte 11 procent, Amerika och Asien 7 procent vardera.

Sett till affärsområdena uppgick Geospatial Enterprise Solutions (GES) omsättning till 662 miljoner euro med en organisk tillväxt på 5 procent.

Industrial Enterprise Solutions (IES) omsatte 741,2 miljoner euro under perioden och den organiska tillväxten var 12 procent.

Justerat rörelseresultat uppgick till 418 miljoner euro (373,1), med en justerad rörelsemarginal på 29,8 procent (30,7).

"EBIT-marginalen påverkades positivt av stabil volymtillväxt, gynnsam pris och kostnadsutveckling samt nya produktlanseringar, vilket också hade en påverkan på den rekordhöga bruttomarginalen om 66,2 procent (65,0), dock påverkades EBIT-marginalen negativt av nettovalutaeffekter", skriver Hexagon i en kommentar.

Hexagon väljer att presentera delar av sitt resultat tidigare på grund av "en isolerad händelse gällande obehörig tillgång till ett specifikt e-postkonto som innehöll information avseende resultatet för fjärde kvartalet 2022".

Bolaget kommer att släppa sin fullständiga bokslutskommuniké redan imorgon, tisdagen den 24 januari klockan 08.00. Tidigare planerat datum var 1 februari.

“Hexagon tar personlig integritet och säkerhet på största allvar och valde som försiktighetsåtgärd att offentliggöra en sammanfattning av fjärde kvartalet så snart som möjligt. Hexagon rapporterade ett starkt avslut på 2022 och går in i det nya året med goda förutsättningar. Jag ser fram emot att diskutera resultatet mer ingående den 24 januari”, säger Hexagons vd och koncernchef, Paolo Guglielmini.

Hexagon, MEURQ4-2022Q4-2021Förändring
Nettoomsättning1 403,21 216,715,3%
Organisk försäljningstillväxt, procent8
Rörelseresultat, justerat418373,112,0%
Rörelsemarginal, justerad29,8%30,7%


http://media.finwire.com/media/FWM008212D-table-1

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Hexagon

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Hexagon

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.