Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Hexpol förvärvar bolag i USA inom thermoplastic compounds

Polymerbolaget Hexpol har tecknat avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i McCann Plastics, en amerikansk specialist inom thermoplastic compounds. Det framgår av ett pressmeddelande.

Företaget är nischade inom thermoplastic compounds, speciellt för rotationsgjutningsapplikationer. De är baserade i Ohio, USA och har runt 100 anställda med en försäljning på 72 miljoner dollar senaste året. Lönsamhetsnivån är strax under Hexpol-koncernens.

Köpeskillingen uppgår till 120 miljoner dollar på skuldfri basis och finansieras genom befintlig kassa samt existerande banklån. Affären väntas slutföras under fjärde kvartalet i år.

"Jag är övertygad om att McCann Plastics med Hexpol som ägare nu kommer stärkas än mer. Det kommer ge företaget och medarbetarna fler resurser att växa med nya marknader och kunder samtidigt som effektiviteten inom produktionen kan förbättras ytterligare", säger Hexpols vd Georg Brunstam.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Hexpol

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Hexpol

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt