Nyhet

Hubso

Hubso rapporterar ebitda-förlust i Q4

E-handelsbolaget Hubso redovisar en minskad omsättning och vändning av ebitda till att bli negativ under fjärde kvartalet jämfört med året innan. Styrelsen föreslår ingen utdelning (0).

Omsättningen sjönk 7,2 procent till 11,6 miljoner kronor (12,5). Antalet ordrar under Q4 2021 var drygt 22 000, vilket är en ökning med 24 procent.

”Omsättningen och resultatet följer dock inte full ut orderutvecklingen under kvartalet, då Black Week medfört minskade ordervärden och därmed mindre lönsamhet”, kommenterar vd Josefine Abrahamsson.

Ebitda-resultat blev -1,9 miljoner kronor (1,4).

"Resultatet under kvartalet är främst belastat av lägre marginaler vid försäljning utav äldre lager till bla Åhlens Outlet samt under Black Week. I kombination med färre lanseringar pga pandemin bidrog detta sammantaget till ett negativt resultat i Q4", heter det i rapporten.

Rörelseresultatet blev -8,2 miljoner kronor (-4,4).

Resultatet före och efter skatt var -8,2 miljoner kronor (-4,7), och per aktie -0,08 kronor (-0,05).

Likvida medel uppgick till 6,8 miljoner kronor (8,4).

Hubso skriver också i rapporten att uppsvinget som e-handeln upplevt tack vare pandemin har avtagit under andra halvåret 2021. Detta till följd av brist på råvaror och leveransutmaningar. Effekten av detta har varit att vissa lanseringar fått skjutas upp.

”Hubso har dock under samma period lyckats växa mer än branschen och investerat i nya varumärken och kreatörer för de kommande åren”, säger Abrahamsson.

Hubso, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning11,612,5-7,2%
EBITDA-1,91,4
EBITDA-marginal11,2%
Rörelseresultat-8,2-4,4
Resultat före skatt-8,2-4,7
Nettoresultat-8,2-4,7
Resultat per aktie, kronor-0,08-0,05
Likvida medel6,88,4-19,0%
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWS006F3E6-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Hubso Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Hubso Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt