Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Immunovia

Immunovia ökar förlusten i Q1 - siktar fortsatt på reimbursement till slutet av året

Diagnostikföretaget Immunovia redovisar ökad rörelseförlust under första kvartalet jämfört med samma period året innan.

Omsättningen steg till 0,2 miljoner kronor (0,1).

Rörelseresultatet blev -47,4 miljoner kronor (-29,1).

Resultatet efter skatt blev -44,1 miljoner kronor (-23,4).

Resultat per aktie hamnade på -1,95 kronor (-1,04).

Likvida medel uppgick till 240 miljoner kronor (425).

"Under det första kvartalet, som var det andra hela kvartalet då IMMray PanCan-d var kommersiellt tillgängligt i USA, har Immunovia uppnått flera betydande milstolpar i linje med företagets strategiska prioriteringar för 2022. Den första viktiga milstolpen var publiceringen av den referentgranskade blindade valideringsstudien i Clinical and Translational Gastroenterology, vilken ger ytterligare oberoende klinisk validering av IMMray PanCan-d-testets prestanda", skriver vd Philipp Mathieu i rapporten.

Bolagets mål är fortsatt att innan årets slut få kostnadsersättning (reimbursement) för sitt test från försäkringsbolag.

"Att så snabbt som möjligt uppnå kostnadsersättning i USA är fortsatt avgörande för vår mission att göra IMMray PanCan-d brett tillgängligt. Vi fortsätter att arbeta för att ha den första kostnadsersättningen på plats mot slutet av året. Vi har ett nära samarbete med Key Opinion Leaders och har initierat ett erfarenhetsprogram för läkare i USA", fortsätter Immunovia-chefen.

Immunovia, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning0,20,1100,0%
Rörelseresultat-47,4-29,1
Nettoresultat-44,1-23,4
Resultat per aktie, kronor-1,95-1,04
Likvida medel240425-43,5%


http://media.finwire.com/media/FWM00732B0-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Immunovia

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Immunovia

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt