Nyhet

Ledande personer i Intervacc tecknar optioner - bolaget tillförs sex miljoner kronor

Djurhälsovårdsbolaget Intervaccs vd Andreas Andersson, tillsammans med tre andra nyckelpersoner, har tecknat drygt 330 000 aktier genom utnyttjande av teckningsoptioner kopplat till företagets incitamentsprogram. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nämnda optioner utnyttjades för att teckna aktier till en kurs om 18,52 kronor per aktie. För att finansiera teckningen och täcka skatteeffekter har innehavarna i programmet sålt totalt drygt 165 000 aktier, vilket gjordes utanför marknaden till institutionella aktörer.

Efter teckningen kommer vd:ns innehav motsvara sammanlagt 76 091 aktier.

"Jag är väldigt stolt över bolagets utveckling och framgångar. Vårt första egenutvecklade vaccin är godkänt för försäljning och marknadsföring i Europeiska unionen och i Storbritannien. Vi har starka partnerskap på plats och potential för ytterligare marknads-godkännanden i flera andra marknader samt en stark och spännande projektportfölj", kommenterar Andreas Andersson.

Till följd av nämnt åtagande har samtliga teckningsoptioner inom ramen för incitamentsprogrammet utnyttjats, och Intervacc tillförs ungefär sex miljoner kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Intervacc

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Intervacc

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt