Nyhet

Lumito

Lumito rapporterar något minskad rörelseförlust - följer strategi och årets plan

Medicinteknikbolaget Lumito, som är verksamt inom digital patologi, redovisar som planerat ingen omsättning under första kvartalet. Rörelseförlusten minskade.

Rörelseresultatet blev -6,4 miljoner kronor (-6,8).

Resultatet efter skatt blev också -6,4 miljoner kronor (-6,8).

Resultat per aktie hamnade på -0,04 kronor (-0,08).

Likvida medel uppgick till 41,0 miljoner kronor (29,6).

"Första kvartalet 2022 har i mycket handlat om leveranser och arbete för att säkerställa fortsatt utveckling och produktion. Leveranserna som tar oss vidare fram till målet – lansering på forskningslaboratorium i år. Vår kassa blev välfylld i början av året när den riktade företrädesemissionen slutfördes. Vi följer vår strategi och årets plan, såväl gällande ekonomi som aktiviteter och delmål", kommenterar vd Mattias Lundin.

Lumito, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-6,4-6,8
Nettoresultat-6,4-6,8
Resultat per aktie, kronor-0,04-0,08
Likvida medel41,029,638,5%


http://media.finwire.com/media/FWS0073E8C-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Lumito

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Lumito

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt