Lumitos teknik används i brittisk förstudie kopplad till njurbiopsier
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Lumitos teknik används i brittisk förstudie kopplad till njurbiopsier

Medicinteknikbolaget Lumitos teknik kommer användas i en förstudie för detektering av deposition av immunkomplex- och komplement i njurbiopsier. Det framgår av ett pressmeddelande.

Studien sker i samarbete med en forskargrupp vid University Hospitals Coventry and Warwickshire NHS Trust i Storbritannien.

"Med Lumitos teknik förväntar vi oss att utmaningen med bakgrundsfärgning kan elimineras genom tydligare avbildning av njurbiopsivävnad. En ytterligare fördel är, att objektglasen kan sparas för senare för granskning. Att kunna använda formalinfixerad paraffininbäddad vävnad kan dessutom potentiellt innebära att ytterligare färsk vävnadssbiopsi inte krävs", säger Kishore Gopalakrishnan som är ansvarig njurpatolog vid University Hospital Coventry.

"I vår strävan att skapa en så hållbar och konkurrenskraftig produkt som möjligt, där vår unika teknik ger största möjliga nytta, har vi nu etablerat ett samarbete med universitetssjukhusen i Coventry och Warwickshire. Det är vår förhoppning att studien kommer att visa att Lumitos teknik också framgångsrikt kan användas för att upptäcka deposition av immunoglobulin och komplement i njurvävnad och samtidigt erbjuda forskare och så småningom kliniker ytterligare en indikation där vår teknik kan användas", säger Lumitos vd Mattias Lundin.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Lumito

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Lumito

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt