Mendus får finansieringsåtaganden på totalt 250 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Mendus får finansieringsåtaganden på totalt 250 miljoner kronor

Forskningsbolaget Mendus har ingått bindande avtal avseende erhållande av finansieringsåtaganden på upp till 200 miljoner kronor med Negma Group och på upp till 50 miljoner kronor med företagets största ägare Van Herk Investments. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Vi är glada över att ha säkrat en robust och flexibel finansiering och har kunnat attrahera en erfaren investerare i form av Negma Group, tillsammans med ytterligare engagemang från vår största aktieägare Van Herk Investments", säger Mendus vd Erik Manting i en kommentar.

”Finansieringen kommer att stödja Mendus i att uppnå överlevnadsmålen och avläsningarna av ADVANCE II-studien samt ytterligare betydande kliniska värdepåverkande mål på kort sikt, samtidigt som det gör det möjligt för oss att förstärka tillverkningskapaciteten för att stödja vårt företags långsiktiga framgång", fortsätter han.

Negma, som är ett franskt finansinstitut, har åtagit sig att teckna upp till 200 miljoner kronor i konvertibla skuldebrev. Finansiering är tillgänglig i trancher på upp till 10 miljoner under en period om 30 månader efter att transaktionen slutförts. Skuldebreven löper utan ränta.

Konverteringskursen kommer att fastställas till 92 procent av den näst lägsta volymvägda genomsnittliga aktiekursen vid stängning under de tio på varandra följande handelsdagarna före utfärdandet av konverteringsbegäran från Negma.

Van Herk Investments kommer att ställa upp med 50 miljoner i lån till marknadsmässiga villkor. Åtagandet gäller till utgången av juni nästa år.

Framöver kommer även Mendus att presentera viktiga resultat. Bolaget planerar för att i det fjärde kvartalet tillkännage uppdaterade resultat samt överlevnadsresultat från den kliniska studien ADVANCE II som utvärderar dess ledande cancerprogram DCP-001 i underhållsbehandling för akut myeloisk leukemi (AML).

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Mendus

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Mendus

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt