Nyhet

Midsummer

Midsummer ökar omsättning - vänder till vinst på grund av italienska bidrag

Solenergibolaget Midsummer redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade en vändning till vinst.

Omsättningen steg 41,9 procent till 10,5 miljoner kronor (7,4). Samtidigt har bidrag om knappt 100 miljoner kronor inkommit från italienska myndigheter i form av etableringsstöd inom ramen för Italiens ”Recovery and Resilience Plan”.

Rörelseresultatet blev 56 miljoner kronor (-23,7). Utan bidragen hade resultatet fortfarande varit negativt.

Resultatet efter skatt blev 43,7 miljoner kronor (-26,7).

- Vi har gjort stora framsteg i etableringen i Italien. Fabriken färdigställs i rask takt, inklusive med leveranser av maskinutrustning. Vi har redan slutit tre stora ramavtal med italienska aktörer inom tak och bygg som intecknar närmare en tredjedel av fabrikens produktion innan start. Två av dem slöts under det första kvartalet till ett värde av drygt en miljard kronor, säger vd Sven Lindström.

Midsummer, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning10,57,441,9%
Rörelseresultat56-23,7
Nettoresultat43,7-26,7


http://media.finwire.com/media/FWS0074A9E-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Midsummer

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Midsummer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt