Midsummer redovisar rekordstor orderingång - förbereder kapitalanskaffning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Midsummer redovisar rekordstor orderingång - förbereder kapitalanskaffning

Solenergibolaget Midsummer upplever en ökad efterfrågan på bolagets lätta svenska solceller. Samtidigt påverkas leveransförmågan av begränsad produktionskapacitet. I det tredje kvartalet är orderingången rekordstor vilket gjort att bolaget nu ser över möjligheten för finansiering till att utöka produktionen.

Området solcellstak redovisar en orderingång på 37,8 miljoner kronor i det tredje kvartalet. Det är ett nytt rekord och innebär en ökning om 63 procent mot föregående år och 110 procent mot föregående kvartal.

- Vi är självfallet mycket glada över våra fina försäljningssiffror som hade kunnat vara ännu högre om vi hade haft en större produktionskapacitet. Leveranstiderna är för närvarande cirka nio månader vilket inte är tillfredställande. Vi har ambitiösa tillväxtplaner för att göra Midsummer till en ledande europeisk aktör inom tunnfilmssolpaneler och vi vill kraftigt accelerera utbyggnaden av produktionskapacitet, säger Sven Lindström, vd för Midsummer, i en kommentar.

Efterfrågan från privatmarknaden slog nytt rekord. Försäljningen till kommersiella aktörer ökar också avsevärt.

Midsummer tittar nu på att säkra kapital för att kunna bygga ut sin anläggning i Järfälla. G&W Fondkommissionen har fått i uppdrag att sondera terrängen för en riktad emission under det fjärde kvartalet. I ett första steg vill man öka produktionskapaciteten om cirka 20 MW, med en möjlighet att skala upp till 200 MW. I jämförelse. Idag är produktionen i Järfälla cirka 2 MW per år. Anläggningen i Bari, Italien, kommer att kunna producera 50 MW.

- Trots att fabriken i Italien ännu inte startat produktion ser vi att efterfrågan redan håller på att svälja dess kapacitet och vi vill därför redan nu öka kapaciteten ännu mer i Sverige, och för den önskar vi sluta liknande avtal med svenska aktörer inom bygg och tak som vi gjort i Italien, fortsätter Sven Lindström.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Midsummer

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Midsummer

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt