Midsummer tecknar avsiktsförklaringar om över 100 MW
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Midsummer tecknar avsiktsförklaringar om över 100 MW

Solenergibolaget Midsummer har på kort tid tecknat avsiktsförklaringar för leverans av mer än 100 megawatt, MW, solpaneler, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Avtal är tecknade med sex svenska och internationella takmaterialstillverkare, fastighetsägare och solcellsinstallatörer.

- Det är ett bevis på en urstark efterfrågan på våra attraktiva och miljövänliga produkter att vi på kort tid tecknar så stora offtake-avtal för framtida leverans av solceller och det validerar våra aggressiva tillväxtplaner, säger Midsummers vd Sven Lindström i en kommentar.

Den svenska fabriken i Järfälla kan producera 2 MW per år. Den framtida nya fabriken i italienska Bari kommer att kunna producera 50 MW. Företaget har totalt tecknar avtal och avsiktsförklaringar rörande 182 MW.

- Vi diskuterar med fler stora branschaktörer än dessa om överenskommelser för att nå ännu mycket större försäljningsvolymer. Marknaden för våra produkter är gigantisk och växer snabbt och vi sitter på ett flertal konkurrensfördelar som blir ännu starkare med de stordriftsfördelar vi uppnår med denna massiva uppskalning av vår verksamhet, fortsätter Sven Lindström.

Midsummer har tidigare presenterat att man har planer på en kapitalanskaffning för att skapa en fabrik i Sverige som initialt skall kunna producera 20 MW och på sikt 200 MW. År 2030 siktar Midsummer på att kunna producera minst 1 000 MW. Det skulle kräva flera stora fabriker i Europa.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Midsummer

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Midsummer

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt