Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Neodynamics har ansökt om registrering av Neoneavia i USA

Medicinteknikbolaget Neodynamics har ansökt om registrering av Neoneavia i USA.

Produkten har sedan tidigare CE-godkännande i Europa och finns där i kliniskt bruk. "Genom att lämna in registreringsansökan för Neonavia i USA når Neodynamics ett viktigt delmål. USA är en potentiellt väldigt stor marknad för Neonavia och en USA-registrering är också en viktig kvalitetsstämpel för framtida samarbeten", säger vd Anna Eriksrud i en kommentar.

Hon bedömer att processen kommer att ta "ett antal månader".
Ansökan, som lämnas in efter dialogen med FDA, görs i form av en 510(k), vilket är ett mindre komplicerat förfarande än en ansökan om ett nytt läkemedel.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om NeoDynamics

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien NeoDynamics

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt