Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Net

Net Insight ökar omsättning och rörelseresultat

Nätverksutrustningsbolaget Net Insight redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten ökade också under perioden.

"Vi redovisar ännu ett starkt resultat, trots en alltmer osäker omvärld. Tillväxten är driven av en stark försäljning i region Americas, med bland annat större ordrar till två av våra kunder varav den ena avser leverans av utrustning för fotbolls-VM 2022 i Qatar. Den stora andelen dollar i kvartalets försäljning innebär att både intäkter och resultat också innehåller en väsentlig
positiv valutaeffekt jämfört med motsvarande period föregående år", säger vd Crister Fritzson i en kommentar.

Omsättningen steg 29 procent till 130,3 miljoner kronor (100,8). Valutajusterat låg ökningen på 12,3 procent.

Rörelseresultatet blev 27,3 miljoner kronor (11,8), med en rörelsemarginal på 20,9 procent (11,7).

Justerat rörelseresultat blev 29,5 miljoner kronor (12,0), med en justerad rörelsemarginal på 22,6 procent (11,9).

Resultatet efter skatt blev 24,2 miljoner kronor (10,1), en ökning med 139,6 procent mot föregående år. Resultat per aktie hamnade på 0,07 kronor (0,03).

Kassaflöde från löpande verksamhet uppgick till 23,9 miljoner kronor (6,6).

"Jag blickar tillbaka på ett ovanligt starkt kvartal och jag är stolt över det vi åstadkommit med flera viktiga affärer och lanseringar. Samtidigt är vi återhållsamma i våra förväntningar inför den närmsta framtiden givet omvärldsläget. Vi fortsätter framstegen inom IP, Cloud och 5G-synkronisering och stärker vår position på marknaden", säger vd:n.

Net Insight, MkrQ3-2022Q3-2021Förändring
Nettoomsättning130,3100,829,3%
Rörelseresultat27,311,8131,4%
Rörelsemarginal20,9%11,7%
Rörelseresultat, justerat29,512,0145,8%
Rörelsemarginal, justerad22,6%11,9%
Nettoresultat24,210,1139,6%
Resultat per aktie, kronor0,070,03133,3%


http://media.finwire.com/media/FWM007E244-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Net Insight

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Net Insight

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt