Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Net

Net Insight ökar omsättning och vänder till vinst under fjärde kvartalet

Nätverksutrustningsbolaget Net Insight redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade en vändning till vinst.

Omsättningen steg 19,1 procent till 107,9 miljoner kronor (90,6).

Ebitda-resultat blev -0,2 miljoner kronor (-15,6).

Rörelseresultatet blev 3,3 miljoner kronor (-14,4), med en rörelsemarginal på 3,1 procent.

Resultatet före skatt var 3,8 miljoner kronor (-16,8).

Resultatet efter skatt blev 2,8 miljoner kronor (-6,8).

Resultat per aktie hamnade på 0,01 kronor (-0,03).

Ingen utdelning föreslås (0).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 354,9 miljoner kronor (283,2).

"Året präglades av en positiv tillväxttrend som fortsatte in i det fjärde kvartalet där intäkterna var 19 procent högre än motsvarande period föregående år. Det är en effekt av de strategiska åtgärder vi gjort och som har lett till en stark försäljning i Europa samt en första leverans av synkprodukter till Türk Telekom, inom ramen för det avtal vi tecknade i slutet av 2021", kommenterar vd Crister Fritzson.

Dock kungör Fritzson att komponentbristen fortsatt påverkat.

"Komponentbristen fortsätter att skapa osäkerhet. Medan det tidigare bara har påverkat våra kundleveranser marginellt så har vi under Q4 sett en större påverkan. Vi förväntar oss en ökad osäkerhet under första halvåret 2022. Vi ser en fortsatt tendens till prisökning inom vissa komponentkategorier under 2022 och gör prisjusteringar från 1 februari för att kompensera för dessa", förklarar den verkställande direktören.

Net Insight, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning107,990,619,1%
EBITDA-0,2-15,6
Rörelseresultat3,3-14,4
Rörelsemarginal3,1%
Resultat före skatt3,8-16,8
Nettoresultat2,8-6,8
Resultat per aktie, kronor0,01-0,03
Kassaflöde från löpande verksamhet354,9283,225,3%
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWM006F375-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Net Insight

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Net Insight

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt