Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

NGS

NGS Group ökar både omsättning och vinst under första kvartalet

Bemanningsbolaget NGS Group redovisar ökande omsättning under första kvartalet 2022 jämfört med samma period året innan. Samtidigt ökade rörelsevinsten.

Omsättningen steg 26,4 procent till 136,8 miljoner kronor (108,2).

Rörelseresultatet blev 5,5 miljoner kronor (1,3), med en rörelsemarginal på 4,0 procent (1,2).

Resultatet efter skatt blev 4,0 miljoner kronor (0,6).

Resultat per aktie hamnade på 0,45 kronor (0,07), vilket innebär en ökning med 543 procent mot föregående år.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -1,8 miljoner kronor (2,9).

"Årets första kvartal utmärks av hög efterfrågan i majoriteten av våra verksamheter. Specialistrekrytering och sköterskebemanning är de områden som har starkast tillväxt, men under kvartalet har nu också läkarbemanningen kommit tillbaka på högre nivåer", kommenterar vd Ingrid Nordlund.

"Efter inledningen på året ser vi positivt även på nästkommande kvartal. Drivet av hög efterfrågan kommer vi att förädla och renodla våra tjänster inom interimsverksamheten, interim management, chefs- och specialistrekrytering samt assessment och göra vårt erbjudande till marknaden ännu tydligare. Fler tjänstekategorier kommer att adderas till vårt erbjudande och vi stärker nu vår interna organisation med fler nya medarbetare för att möjliggöra tillväxt och möta våra kunders efterfrågan på den höga kvalitet och gedigna expertkunskap som präglar NGS", skriver Nordlund i sitt vd-ord.

NGS Group, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning136,8108,226,4%
Rörelseresultat5,51,3323,1%
Rörelsemarginal4,0%1,2%
Nettoresultat4,00,6566,7%
Resultat per aktie, kronor0,450,07542,9%
Kassaflöde från löpande verksamhet-1,82,9


http://media.finwire.com/media/FWM00731AE-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om NGS Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien NGS Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt