Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

NGS

NGS Group ökar omsättning och vinst under andra kvartalet (uppdatering)

(Uppdaterar med vd-kommentar)

Bemanningsbolaget NGS Group redovisar ökande omsättning och vinst under andra kvartalet jämfört med samma period året innan.

Omsättningen steg 10,5 procent till 144,8 miljoner kronor (131).

Rörelseresultatet blev 6,5 miljoner kronor (5,5), med en rörelsemarginal på 4,5 procent (4,2).

Resultatet efter skatt blev 4,8 miljoner kronor (4,1), en ökning med 17,1 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,53 kronor (0,46), vilket innebär en ökning med 15,2 procent mot föregående år.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 4,2 miljoner kronor (-17,9).

"Andra kvartalet utmärks av fortsatt hög efterfrågan i majoriteten av våra verksamheter. Chefs- och specialistrekrytering samt läkarbemanning är de områden som har starkast tillväxt. Sköterskebemanningen växte från redan höga nivåer. Läkarbemanningens bidrag till koncernens rörelseresultat är genom den stora omsättningsvolymen gott, men en i grunden marginalpressad affär bidrar till att koncernens rörelsemarginal hålls tillbaka", skriver Ingrid Nordlund i sitt vd-ord.

Vidare skriver Nordlund att majoriteten av bolagets verksamheter präglas av en stark underliggande efterfrågan oavsett konjunktur.

"Vi har därför under våren fortsatt att genomföra ett stort antal rekryteringar för att addera ny kompetens i syfte att fortsätta bygga vår organisation för tillväxt i marknader där vi ser goda förutsättningar att stärka koncernens lönsamhet", förklarar den verkställande direktören.

NGS Group, MkrQ2-2022Q2-2021Förändring
Nettoomsättning144,813110,5%
Rörelseresultat6,55,518,2%
Rörelsemarginal4,5%4,2%
Nettoresultat4,84,117,1%
Resultat per aktie, kronor0,530,4615,2%
Kassaflöde från löpande verksamhet4,2-17,9


http://media.finwire.com/media/FWM0077D86-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om NGS Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien NGS Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt