Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nordic Waterproofing köper 70 procent av finska EG-Trading

Tätskiktsbolaget Nordic Waterproofing har tecknat avtal om att förvärva 70 procent av finska EG-Trading som odlar sedum och tillhandahåller landskapslösningar. Företaget har 15 anställda och en årsomsättning på 3 miljoner euro.

"Förvärvet kommer, tillsammans med våra befintliga verksamheter inom grön infrastruktur, att stärka vår geografiska täckning av lösningar för grön infrastruktur och landskap på den nordiska marknaden", skriver Nordic Waterproofing i ett pressmeddelande.

Transaktionen förväntas slutföras den 1 oktober. Nordic Waterproofing har också en option att förvärva resterande 30 procent av aktierna 2025. Förvärvet förväntas ha en begränsad effekt på resultat per aktie under 2022 inom segmentet Products & Solutions.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nordic Waterproofing

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nordic Waterproofing

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt