Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nordic Waterproofing köper en majoritet av Playgreen Finland

Tätskiktsbolaget Nordic Waterproofing har tecknat avtal om att förvärva ytterligare 31 procent av aktierna i Playgreen Finland, ett finskt bolag huvudsakligen verksamt inom design, försäljning och installation av solenergilösningar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nordic Waterproofing förvärvade 2020 33 procent av Playgreen och innehar nu totalt 64 procent av aktierna i bolaget med option att förvärva resterande 36 procent för den 28 februari 2025. Playgreen kommer att konsolideras i segmentet Installation Service den 1 januari 2023

- Nordic Waterproofing är mycket glada över att få möjligheten att öka vårt ägande i Playgreen. Playgreen har en mycket intressant position på den snabbt växande solpanelsmarknaden och vi har redan realiserat goda synergier med våra befintliga verksamheter i Finland, säger Esa Mäki, chef för Nordic Waterproofing Finland.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nordic Waterproofing

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nordic Waterproofing

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt