Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Norsk Hydro och Commerzbank investerar 600 miljoner euro i danskt solenergiprojekt

Norska aluminiumproducenten Norsk Hydro har tillsammans med den tyska storbanken Commerzbank valt att investera 600 miljoner euro i solenergiprojekt i Danmark, framgår det av flera pressmeddelanden.

Det är dotterbolagen Hydro Rein och Commerz Real som gjort investeringen.

Parterna har satt upp ett joint venture tillsammans där man äger hälften var. Bolaget har kommit överens om att köpa och utveckla två solenergiprojekt i Jylland från företaget Greengo Energy.

Byggkonstruktionen väntas börja under 2024 och produktionen tidigt 2026. Projekten har en beräknad toppkapacitet på 170 megawatt respektive 192 megawatt.

Enligt Hydro Rein och Commerz Real har man en gemensam ambition om att nå en portfölj på 1 gigawatt i Danmark.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt