Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Oasmia Pharmaceutical tecknar tillverkningsavtal med Lonza för Cantrixil

Forskningsbolaget Oasmia Pharmaceutical har ingått avtal med Lonza kring storskalig tillverkning av startmaterialet i läkemedelskandidaten Cantrixil som är under utveckling för behandling av långt framskriden äggstockscancer. Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet går ut på att Lonza ska tillhandahålla syntes, upprening och stabilitetstestning av startmaterialet i Cantrixil samt leverera batcher av läkemedelssubstans enligt cGMP för klinisk försörjning. Substanserna beräknas börja tillverkas under senare delen av denna månad.

”Vi är glada över att ha inlett samarbete med en av världens främsta kontraktstillverkare av läkemedel, Lonza. Tillverkningen av Cantrixil är planerad att utföras i tre steg och detta avtal är det första och mest kritiska steget i att säkra leverans av klinisk läkemedelsubstans för den fortsatta utvecklingen av läkemedelskandidaten”, säger Kai Wilkinson, Chief Technical Officer på Oasmia.

Oasmia förvärvade i mars förra året de globala rättigheterna för utveckling och kommersialisering av Cantrixil från australiska Kazia Therapeutics.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vivesto

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vivesto

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt