Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Obstecare

Obstecare redovisar små förändringar av resultatet

Medicinteknikbolaget Obstecare redovisar som väntat en blygsam omsättning och små förändringar av sitt resultat i andra kvartalet. Besparingar gör att förlusten minskade.

Omsättningen uppgick till 23 tusen kronor, ned från cirka 0,1 miljoner kronor under motsvarande period i fjol.

Rörelseresultatet blev -3,4 miljoner kronor (-4,8). Resultatet efter skatt blev -3,4 miljoner kronor (-4,9). Resultat per aktie hamnade på -0,06 kronor (-0,09).

"Obstecare har lämnat in ansökan om nytt patent och fortsätter dialoger kring finansiella lösningar för bolaget", skriver vd Helena Liljedahl i rapporten. Företagets likvida medel var 5,1 miljoner kronor i slutet av kvartalet.

Obstecare-chefen skriver att man ännu inte fått de resultat som man önskat från sina marknadsinsatser förra hösten. Bolaget har samtidigt förbättrat resultatet genom kostnadsbesparingar.

"Samtidigt har styrelse och ledning arbetat intensivt för att skapa finansiella förutsättningar för att kunna ta nästa steg på vår resa, men vi befinner vi oss i ett kritiskt läge med ansträngd likviditet och ekonomisk ställning. Under perioden har vi haft många samtal med presumtiva investerare med fokus på att lösa denna fråga", skriver Liljedahl. Hon skriver också att man inte ger sig förrän det finns en bra lösning på plats.

Obstecare, MkrQ2-2022Q2-2021
Nettoomsättning00,1
Rörelseresultat-3,4-4,8
Nettoresultat-3,4-4,9
Resultat per aktie, kronor-0,06-0,09


http://media.finwire.com/media/FWS0079907-table-1

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om MyFirstApp

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien MyFirstApp

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt