Nyhet

Opticept

Opticept redovisar 10,6 miljoner kronor i omsättning i fjärde kvartalet

Livsmedelsteknikbolaget Opticept redovisar en ökad omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan, däremot ökade också rörelseförlusten.

Omsättningen uppgick till 10,6 miljoner kronor (0).

Ebitda-resultat blev -12,08 miljoner kronor (-3,60).

Rörelseresultatet blev -16,09 miljoner kronor (-4,49).

Resultatet före skatt var -16,12 miljoner kronor (-4,52).

Resultatet efter skatt blev -16,12 miljoner kronor (-4,52).

Resultat per aktie hamnade på -0,80 kronor (-0,37).

Soliditeten uppgick till 92 procent (89).

"När vi stänger 2021 kan jag konstatera att vi som planerat skapat förutsättningar att accelerera försäljningen under 2022. Nu är Opticept Technologies i fasen där handling är högst på agendan och vi har haft en bra start", skriver vd Johan Möllerström.

Vidare menar Möllerström att man ser en viss fördröjning av fakturering av maskiner som skjutits fram till första kvartalet 2022 på grund av långsamma beslutshanteringar i EU:s bidragssystem.

Orderboken uppgår till 16 miljoner kronor.

Opticept, MkrQ4-2021Q4-2020
Nettoomsättning10,60
EBITDA-12,08-3,60
Rörelseresultat-16,09-4,49
Resultat före skatt-16,12-4,52
Nettoresultat-16,12-4,52
Resultat per aktie, kronor-0,80-0,37


http://media.finwire.com/media/FWS006E46E-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om OptiCept Technologies

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien OptiCept Technologies

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt