Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Pegroco säljer innehav i eSite Power Systems - blir delägare i köpande bolaget

Investmentbolaget Pegroco har sålt av sitt innehav i det svenska teknologiföretaget eSite Power Systems till kanadensiska Clear Blue Technologies. Det framgår av ett pressmeddelande.

Affären gäller 49,1 procent av aktierna i eSite och Pegroco får betalt med aktier i det förvärvande bolaget och deltar också i en emission. Totalt kommer Pegroco att äga strax under 10 procent i Clear Blue Technologies.

- Vi är glada över att kunna genomföra denna affär med Clear Blue, båda bolagen blir starkare av varandra och får större möjligheter att expandera sina verksamheter och skapa finansiell stabilitet genom de synergier som uppstår. Clear Blues befintliga marknadsnärvaro kommer sannolikt kunna accelerera eSites försäljning, säger Joakim Winggren, vice vd för Pegroco Invest.

eSite Power Systems specialiserar sig på energiförsörjningssystem för telekomsiter. Clear Blue i sin tur grundades 2011 med en vision om att leverera ren "trådlös kraft" för att möta behovet av billig sol- och hybridkraft för belysning, telekom, säkerhet, Internet of Things-enheter med mera. Företaget är noterat på Toronto Venture Stock Exchange.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Pegroco Invest

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Pegroco Invest

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt