Phase Holographic föreslår nyemission av units - siktar på att resa 72,4 miljoner kronor initialt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Phase Holographic föreslår nyemission av units - siktar på att resa 72,4 miljoner kronor initialt

Medicinteknikbolaget Phase Holographic föreslår en företrädesemission av units, bestående av aktier och teckningsoptioner, vilken initialt kan tillföra bolaget 72,4 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den föreslagna företrädesemissionen omfattas till cirka 80 procent av garantiåtaganden. Emissionskostnaderna bedöms bli cirka 10 miljoner kronor. Styrelsen har även beslutat att föreslå för extra bolagsstämma att besluta om en riktad nyemission av konvertibler till Formue Nord Fokus, vilket ska ersätta den största delen av de utestående lån bolaget har från Formue Nord Markedsneutral.

Kallelse till extra bolagsstämma kommer att publiceras under innevarande vecka.

"Phase Holographic befinner sig i en spännande tillväxtfas och har under pandemin tagit viktiga steg framåt vad gäller försäljning - övergången till onlineförsäljning och marknadsföring utan mellanhänder har resulterat i fördelen av att ha direktkontakt med våra kunder, vilket ger oss en mer detaljerad förståelse för deras behov. Omvänt ger direktkontakt våra kunder en djupare förståelse för våra produkter, vilket också gynnar försäljningen", uppger vd Peter Egelberg i en kommentar.

Han bedömer att den trend som bolaget sett de senaste kvartalen kommer att fortsätta. Intresset för Phase Holographics produkter bedöms öka.

Härutöver ser vi goda möjligheter att bryta ny mark inom området för regenerativ medicin - ett område Big Pharma trätt in på - där själva cellerna är behandlingen. Marknaden för oförstörande analys av cellkulturer är en avgörande pusselbit i utvecklingen av behandlingen av folksjukdomar som till exempel Alzheimers och diabetes. Vi ser att vi har en betydande konkurrensfördel inom regenerativ medicin givet vår innovativa och beprövade teknik, egenutvecklade mjukvara samt kostnadsposition."

Den initiala emissionen kommer att användas till en produktlansering av bolagets fluorescensenhet, beräknat slutförande 2022, till att utöka onlineförsäljnings- och marknadsföringsorganisationen för större marknader: Europa, USA och Kina, beräknat slutförande 2022 samt den tredje delen är att delåterbetalning av lån från Formue Nord som erhållits för att överbrygga pandemins effekter, beräknat slutförande 2022.

Preliminär teckning är 30 mars till 13 april. Teckningskurs är 85,50 kronor per unit. Teckningsoptioner erhålls vederlagsfritt. För varje befintlig aktie erhålls en uniträtt. Sjutton uniträtter berättigar till teckning av en unit. Varje unit består av nio aktier, fem teckningsoptioner av serie TO 3 samt två teckningsoptioner av serie TO 4.

De vidhängande teckningsoptionerna kommer i två serier - serie TO 3 och serie TO 4 - där teckningsoptioner av serie TO 3, med inlösenperiod i april/maj 2023, vid fullt nyttjande tillför Phase Holographic ytterligare cirka 50,4 miljoner kronor, och där serie TO 4, med inlösenperiod i september/oktober 2024, kan tillföra bolaget högst cirka 26,2 miljoner kronor.

Om samtliga teckningsoptioner utnyttjas så bedöms utspädningen bli cirka 48,5 procent.

Sedermera är rådgivare åt Phase Holographic.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Phase Holographic

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Phase Holographic

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt