Phase Holographic introducerar icke-invasiv fluorescens
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Phase Holographic introducerar icke-invasiv fluorescens

Medicinteknikbolaget Phase Holographic förbereder nu fluorescensenheter till de första användarna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolagets HoloMonitors add-on flourescensenhet möjliggör för medicinska forsknings­laboratorier att analysera den genetiska aktiviteten hos enskilda celler vid förökning i en cellinkubator, utan den skadliga inverkan som normalt förknippas med fluorescensmikroskopi.

Levande cellkulturer uppges användas i väl över 100 000 kommersiella och akademiska forskningslaboratorier i världen, vilket ger en marknad på upp till 5 miljarder dollar för inkubatorbaserad avbildning av levande celler, skriver bolaget.

"Inom cellbiologi­forskningen är det angeläget att kunna studera cellförändringar, till exempel när en normal cell blir en cancercell. Sådana studier görs genom att observera den genetiska aktiviteten hos celler över flera cellgenerationer. Genom att kombinera cellvänlig holografi med fluorescens gör Holo­Monitor det möjligt för forskare att göra exakt det men då utan att skada cellerna. Det bör tilläggas att när observa­tions­metoden är invasiv finns det en betydande risk att cellerna reagerar på själva mät­metoden snarare än på avsedda stimuli", förklarar PHI:s produktchef Dr. Lisa Lindström.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Phase Holographic

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Phase Holographic

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt