Positiva interimsresultat för Astra Zenecas Imfinzi i fas 3-studie mot lungcancer
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Positiva interimsresultat för Astra Zenecas Imfinzi i fas 3-studie mot lungcancer

Läkemedelsbolaget Astra Zenecas läkemedel Imfinzi (durvalumab) i kombination med kemoterapi visade positiva resultat i en interimsavläsning från fas 3-studien AEGEAN mot resekterbar icke-småcellig lungcanger (NSCLC).

Resultaten visade att Imfinzi-baserad behandling före och efter operation signifikant ökade den tid som patienterna lever utan återfall eller progressionshändelser. Behandlingen jämfördes med endast kemoterapi och isolerade därmed Imfinzis effekt.

"Patienter med resektabel icke-småcellig lungcancer har oacceptabelt höga återfallsfrekvenser, trots behandling med kemoterapi och kirurgi. Vi har visat att tillägg av Imfinzi både före och efter kirurgi signifikant ökade den tid som patienterna lever utan återfall eller progressionshändelser. Vi kommer att fortsätta att följa patienterna med avseende på den totala överlevnaden", kommenterar Susan Galbraith, Executive Vice President, Oncology R&D, Astra Zeneca.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om AstraZeneca

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien AstraZeneca

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.