Positiva resultat i fas 3-studien Clarity AD för Bioartics lecanemab
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Positiva resultat i fas 3-studien Clarity AD för Bioartics lecanemab

Forskningsbolaget Bioarctics antikropp mot tidig Alzheimers sjukdom, lecanemab, vars studie genomförts av partnern Eisai uppnådde både det primära och alla sekundära effektmått i fas 3-studien Clarity AD. Det visar resultat som presenterades idag.

Totalt har 1 795 patienter deltagit. Studien är registreringsgrundande. Resultatet uppvisade en hög statistiskt signifikant minskning av den kliniska försämringen.

Eisai har som mål att ansökan om fullständigt godkännande i USA, samt ansökningar om marknadsföringstillstånd i Japan och EU ska lämnas in senast under det första kvartalet 2023.

- Vi är jätteglada över de fantastiska fas 3-resultaten för lecanemab i tidig Alzheimers sjukdom som vår partner Eisai tillkännagav idag. Detta ger hopp för miljontals människor över hela världen som kämpar med Alzheimers sjukdom. Resultaten uppfyller helt och hållet våra förväntningar, både vad gäller den höggradiga statistiska signifikansen och samstämmigheten mellan resultaten för det primära effektmåttet och samtliga sekundära effektmått, säger Gunilla Osswald, Bioarctics vd.

Arbetet som nu tycks gå i mål har tagit nästan två decennier.

- Detta är en fantastisk prestation av våra anställda och vår partner Eisai som outtröttligt har arbetat i nästan två decennier för att nå denna framgång. Vi är stolta över att vår grundare Lars Lannfelts upptäckter nu har potential att i grunden förbättra behandlingen av patienter med Alzheimers sjukdom, som idag har väldigt begränsade behandlingsalternativ, fortsätter Gunilla Osswald.

Resultaten bekräftar också Bioarctics teknologiplattform och stärker således bolagets förhoppningar om att även kunna bidra till att förbättra behandlingen av Parkinsons sjukdom, ALS och andra neurodegenerativa sjukdomar.

Bioarctic och Eisai har samarbetat sedan 2005. Lecanemab har utlicensierats till Eisai/Biogen i utbyte mot milstolpsbetalningar och "höga ensiffriga" royalties på eventuell framtida försäljning.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om BioArctic

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien BioArctic

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt