Prolight Diagnostics förvärvar brittiska Psyros Diagnostics för 65 miljoner
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Prolight Diagnostics förvärvar brittiska Psyros Diagnostics för 65 miljoner

Diagnostiksystembolaget Prolight Diagnostics förvärvar brittiska Psyros Diagnostics i en aktieaffär värd 65 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

Betalningen sker med nyemitterade aktier i Prolight, varav 30 procent erläggs inom fyra veckor efter kontraktsskrivning. Resterande nya aktier betalas ut under de kommande två åren förutsatt att vissa förutbestämda milstolpar uppfyllts. Samtliga nyemitterade aktier har en lockup-period fram till och med 31 december 2025.

Psyros ligger bakom en ny POC teknik där man kan digitalt räkna enskilda molekyler från en droppe blod. Detta möjliggör mätning av biomarkörer med låga detektionsnivåer inom 10 minuter eller mindre.

”Enligt vår kännedom finns det inget annat existerande POC system som bedöms kunna utföra dessa analyser med sådan enkelhet", säger Ulf Bladin, vd på Prolight Diagnostics och fortsätter.

”Tillsammans planerar vi att utveckla de främsta och innovativa POC systemen på marknaden, inte bara för hjärtmarkörer såsom högkänsligt troponin utan även för många andra kliniska områden likväl för multiplex, det vill säga möjligheten att testa flera biomarkörer samtidigt. En av de främsta styrkorna med Psyros digitala immunanalys är dess enkelhet och därav låga produktionskostnad. Jag bedömer att det gemensamma bolaget är mycket väl positionerat för att kunna bli en av de starkaste spelarna på POC marknaden”.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Prolight Diagnostics

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Prolight Diagnostics

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt