Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Raytelligence föreslår företrädesemission på 12 miljoner kronor

Radarsensorbolaget Raytelligence styrelse föreslår en företrädesemission om 12 miljoner kronor. Bolaget har även tagit upp ett brygglån om 1,5 miljoner kronor.

Emissionen kan även inbringa ytterligare 9,7 miljoner kronor om de föreslagna teckningsoptionerna utnyttjas längre fram.

Raytelligence har säkrat teckningsåtaganden och garantier motsvarande cirka 60 procent av emissionsbeloppet. Teckningsåtagandet motsvarar cirka 19,2 procent av emissionen.

Villkoren är som följer. En aktie ger en uniträtt. Uniträtten innehåller två aktier och en teckningsoption. Teckningskursen per unit är 0,80 kronor. Det innebär en teckningskurs om 0,40 kronor per aktie.

Teckningsoptionerna har en nyttjandeperiod mellan 7 och 21 augusti i år. Teckningskursen fastställs motsvarande 70 procent av den genomsnittliga volymvägda kursen för bolagets aktie på NGM Nordic SME under perioden från och med den 21 juli till och med den 3 augusti i år.

Raytelligence avser att kalla till en extra stämma den 7 mars för att klubba företrädesemissionen. Enligt den preliminära tidsplanen väntas sista dag för handel inklusive rätt till uniträtter bli den 10 mars. Teckningsperiod är planerad till 16-30 mars.

Tech-bolaget har tre färdiga produkter och fokus ligger nu på försäljning. Produkterna är sensorn Eazense för falldetektion och närvaro på äldreboenden, RDZ2201 som riktar sig mot tuff industrimiljö och Inno-X som riktas mot sportmarknaden.

Raytelligence har även genomfört ett besparingsprogram som pågår tills dess att man når positivt kassaflöde.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Raytelligence

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Raytelligence

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt