Nyhet

Raytelligence omstrukturerar sin verksamhet för att nå positivt kassaflöde snabbare

Radarsensorbolaget Raytelligence har beslutat att omstrukturera sin verksamhet. "Fokus under 2021 har legat på försäljning till kommuner via till stor del säljkonsulter och utfallet i form av beställningar och intäkter har inte blivit det förväntade", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Raytelligence förskjuter därför sitt marknadsfokus mot organisationer med back-end-system som levererar tjänster till kommunerna. Detta bidrar till att försäljningsprocessen blir mer tekniskt orienterad. Bolaget har redan i dag ett antal partners av detta slag som fokus kommer riktas mot.

För hälsoområdet finns idag den certifierade produkten Eazense med funktionerna närvaro, falldetektion och "people counting". För att ytterligare dra nytta av den gjorda utvecklingen av Eazense kommer ett antal applikationsområden på industrimarknaden att bearbetas. Exempel är personsäkerhet i utsatta miljöer och beröringsfri maskinövervakning för planerat underhåll. Här ser bolaget en möjlighet att bidra med unika lösningar.

"Med denna strategi tillsammans med att vi minskar försäljningskostnaderna gör att vi når positivt kassaflöde betydligt snabbare", säger Per-Arne Viberg, nytillträdd vd i Raytelligence.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Raytelligence

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Raytelligence

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt