Nyhet

Raytelligence

Raytelligence rapporterar ökad förlust, leveransmålet för 2022 kvarstår

Radarsensorbolaget Raytelligence redovisar en blygsam omsättning och ökad förlust under fjärde kvartalet, jämfört med året innan.

Omsättningen uppgick till 45 462 kronor (0).

Rörelseresultatet, samt både resultatet före och efter skatt blev -5,5 miljoner kronor (-2,0).

Resultat per aktie hamnade på -0,21 kronor (-0,09).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -4,8 miljoner kronor (-2,5).

Likvida medel uppgick till 8,8 miljoner kronor (20,1).

"Målet att sälja 10 000 sensorer under 2022 kvarstår, leveranserna är i nuläget osäkra p.g.a. rådande komponentbrist", säger vd Pelle Viberg.

Det framgår i rapporten också att bolaget sagt upp avtalet med ZleepZafe för att motparten inte uppfyllt sina villkor, samt beslutat att upphöra med parallellnoteringen i Stuttgart den 8 mars på grund av låg handel med aktien.

Raytelligence, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-5,5-2,0
Resultat före skatt-5,5-2,0
Nettoresultat-5,5-2,0
Resultat per aktie, kronor-0,21-0,09
Kassaflöde från löpande verksamhet-4,8-2,5
Likvida medel8,820,1-56,2%


http://media.finwire.com/media/FWS006F944-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Raytelligence

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Raytelligence

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt