Nyhet

Real Heart och Berlin Heart beviljas 10 miljoner i EU-bidrag

Medicinteknikbolaget Real Heart och Berlin Heart har tillsammans beviljats 10 miljoner kronor i bidrag från EU-programmet ''Eurostars 3'' för ett gemensamt projekt som ska ta fram en automatiserad tillverkningsprocess för tillverkning av membran, en kritisk komponent i Real Hearts artificiella hjärta. Det framgår av ett pressmeddelande.

Eurostars riktar sig till innovativa små och medelstora företag som deltar i internationella utvecklingsprojekt. De kan ansöka om finansiering för utveckling av marknadsorienterade processer, produkter och tjänster eller för att testa nya marknader. Nu har Real Heart och Berlin Heart beviljats bidrag på 5 miljoner kronor respektive 450 000 euro för detta gemensamma projekt.

Real Heart har som mål att lansera sitt artificiella hjärta 2025 efter kliniska prövningar som är planerade att påbörjas 2023. Inom kort inleds djurtester med den kliniska versionen av hjärtat.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Scandinavian Real Heart

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Scandinavian Real Heart

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt